Békési esküvő

Javában folyik az esküvő szezon, ezért úgy gondoltam, hogy írok egy bejegyzést a szezon elején készült egyik esküvőmről, amit április végén forgattam Békésen.

Békésen még nem készítettem esküvőt, így valamilyen szinten új kihívásnak számított, csak azért valamilyen szinten, mert a várost ismerem, hiszen középiskolás éveimet ott töltöttem, illetve később mentem tovább… de ez egy másik történet

Tehát ott tartottam, hogy esküvő és Békés.

Nem egy sima esküvő volt hiszen volt traktor, old-timer, Porsche és sok más érdekes jármű.

laszloincze_eskuvo_oldtimer

Az esküvő az öltözködéssel, készülődéssel és menyasszony első megpillantásával kezdődött, majd ezt követte egy viszonylag rövid kreatív fotózás Gyulán, amelyet Jenei Péter készített. Kezdtük a Gyulai vár környékén, majd haladtunk a Almásy-kastély irányába. Mivel vészesen fogyott az időnk így vissza mentünk Békésre, jobban mondva a külső részére, a gátra, ahol a traktoros fotózás történt néhány ismerőssel.

laszloincze_eskuvo_traktor_Békés

Ezt követően elindultunk Vésztőre a vőlegény búcsúztatójára, amely szépen lement és indultunk vissza Békésre a menyasszony kikérésére, amit a búcsúztató követett.

Ezt követően elindultunk a polgármesteri hivatalba, ahol a polgári szertartás meghitt pillanatait élhettük át, majd ezután átsétáltunk a templomba, hogy megtartsuk a ceremóniát, ezt gratuláció követte, továbbá a galamb évszázadok óta a béke, a szeret szimbóluma és ennek jelképeként engedték a magasba őket.

Miután minden szépen lezajlott, elindult egy hosszú kocsisor a városban és szépen felvonultak.

Ezután már “csak” a lakodalom volt hátra, ahol jó hangulat és finomabbnál-finomabb ételek voltak.

Egy kis technikai kitekintő

A lassításokat 100fps-ben rögzítettem, illetve elektromosan stabilizált kamerát használtam. Erre a kettőre tökéletesen megfelelő a Dji Osmo-ja, hiszen gyorsan elő lehet kapni és a telefonunk segítségével egyből élőképet kapunk, hogy mit is lát a kameránk. Nagyon okos kis cucc, de erről majd később bővebben!

laszloincze_Dji_Osmo

Dji Osmo – rögzített kamera

 

laszloincze_slowmotion_osmo_gif

Dji Osmo – Slow motion

A ceremóniákat mindig 2 kamerával rögzítem, totál kamerának egy Canon 100D volt egy Samyang 10mm f2.8 optikával és a közeli/mozgó kamera továbbra is a Canon 60D volt Manfrotto monopoddal és a Tokina 16-50mm f2.8 optikával.

laszoincze_templomiceremonia_Békés

Ceremónia rögzítése 2 kamerával

A fő kamera a Canon 60D volt és pár snitt erejéig a délelőtt folyamán kamera slidert is használtam.

laszloincze_cameraslider

kamera slider

A timelapse-et jpg formátumban rögzítettem S méretben, ami így a Full HD minőség mellé teljesen elég és nem foglal sok helyet, a felbontás így is 2592×1728 pixel. Kis utómunka és a képek összeállítása a premieren belül már gyerekjáték 🙂

 

laszloincze_timelapse_eskuvo

Timelapse

 

Osmo_torta

A torta time lapse készítése

Egy ilyen egész napos esküvőn 4 db 32GB-os kártyákat illetve 3 db 16GB-os kártyákat használok fel, az akkumulátorok száma pedig a 2 Canon gép 6db akisval van, amelyeket folyamatosan tudok tölteni, de az Osmo eléggé sokat eszik 3db akkumulátor szükséges a folyamatos működéséhez, amit folyamatosan tölteni kell, ezért mindig viszek magammal elosztót/hosszabbítót.

Az utómunka (vágás, fényelés, hangszerkesztés) egy egész nap eseményeit bemutató 1,5 órás film, illetve a rövid összefoglaló elkészítését ölelte fel, két hétig tartott (így szezon elején).

 

Ha te is szeretnél hasonló kreatív esküvői felvételt, írj nekem a kapcsolat menüpontban, vagy az info@laszloincze.hu címre.error: A tartalom másolásvédelem alatt áll!