Esküvői videó készítése IV. Békéscsaba

Gabi és Balázs – Wedding film from Laszlo Incze on Vimeo.

Az elmúlt hetekben kissé szünetelt a blog, mivel nagyon sok felkérés, munka érkezett – szerencsére 🙂 – ezért most pótolom egy békéscsabai esküvővel, amelyet augusztus 20-án forgattam.

Sajnos az idő nem volt a lehető legjobb, mivel egész délelőtt esett, mindenki remélte, hogy később már láthatunk napot is.

A délelőtti órákban kezdtem a lányos háznál, ahol nagy sürgés-forgás fogadott (persze ez nem meglepő). Mindenki izgatottan készülődött, sminkelés, frizurakészítés…

Sminkelés - kép a videóból

Sminkelés – kép a videóból

Frizura készítése - kép a videóból

Frizura készítése – kép a videóból

Miután elkészült a menyasszony, megérkezett a vőfély a vőlegénnyel, és elkezdődött a kikérés, majd ezután elindultunk a Békéscsabai Katolikus templomba. Azonban előtte volt egy rövid kreatív fotózás, majd kezdetét vette a szertartás.

Fotózás - kép a videóból

Fotózás – kép a videóból

Nem mindennapi ceremónia volt, hiszen egy órán keresztül tartott és folyamatosan érdekes dolgok törték meg az alap rituálét. Zenekar játszott, a vőfély mondott köszöntőt, a családtagok színtén szóltak néhány szép szót az ifjú pár tiszteletére 🙂 .

Templomi szertartás - kép a videóból

Templomi szertartás – kép a videóból

Templomi szertartás - kép a videóból

Templomi szertartás – kép a videóból

A templom után jött a csokor és a harisnyakötő eldobása, majd Cadillac-be szállt a pár, és indultunk a lakodalom helyszínére, a Gellény Birtokra, amely egy nagyon nyugodt és impozáns rendezvényhelyszín, tóval, fákkal játszótérrel.

Úton a Gellény Bírtok felé - kép a videóból

Úton a Gellény Birtok felé – kép a videóból

A Gellény Birtokon - kép a videóból

A Gellény Birtokon – kép a videóból

A lakodalomban végig tartott a mulatság, és hajnalban tűzzsonglőrködés törte meg a built, ami szintén nem szokványos egy lakodalomban.

Túzzsonglőr - kép a videóból iso6400, shutter 1/30, f2.8

Túzzsonglőr – kép a videóból – iso6400, shutter 1/30, f2.8

Amit megtudtam a kedves pártól, miután átadtam a kész felvételeket, mesélték, hogy igyekeztek a költségeket a minimumon tartani, rengeteg dolgot saját maguk készítettek. A szervezést is ők bonyolították le, és nem volt semmiféle elakadás a nap folyamán, minden a lehető legjobban alakult! Ezért is örülök, hogy teljes mértékben elégedettek voltak munkámmal, hiszen mindig nagy felelőség egy esküvői videó készítése, nagyon sok dologra kell figyelni.

Ez az esküvő is nagyon jól telt, sok eseménnyel, látványos és hangulatos pillanatokkal. Sok nevetés, majd meghatódás és ismét nevetés. Nagyszerű emberekkel találkoztam, az egész nap elröppent, könnyű volt így dolgozni 🙂

Az utómunkáról egy kis technikai kitekintővel:

A filmszerű hangulatvideó magába foglalja az egész napos eseményt, és egy nagyon jó hangulatot ad vissza.

Canon 60D dslr-t használtam, ám a lakodalmas részeknél amikor alig volt fény iso6400-at is használtam, de ez a felvételeken nem tűnik fel, igyekeztem az iso-t alacsonyan tartan, de a kültéri felvételeknél este ez színte lehetetlen volt.

A hangot a jó öreg Rode Videomic rögzítette végig.

Fotó: Kocziha Dávid

Fotó: Kocziha Dávid

laszloincze

Fotó: Kocziha Dávid

A kamerákban az élesség mínuszolva és a kontraszt a nullán volt, hogy később szépen be tudjam állítani manuálisan a végleges színeket. Amikor az autót filmeztem menet közben (én vezettem…) akkor utólag kellett stabilizálni szoftveresen 1-2 részt, ez szembetűnő lehet a videóban 🙂 .

A vágás közben használtam osztott képernyős megoldást, de nem akartam sokszor indokolatlanul használni, csak akkor amikor párhuzamos események történtek, ez is egy különleges és egyszerű módja az utómunkának. Illetve az áttünéseknél is inkább színeket használtam, mert ezek is egy érzetet és hangulatot adnak át.

Osztott képernyő - kép a videóból

Osztott képernyő – kép a videóból

Ha tetszett a felvétel és szeretnél hasonlót, keress bizalommal itt»»», és megbeszéljük a részleteket!error: A tartalom másolásvédelem alatt áll!