2018 “röviden”

2018 gyakorlatilag úgy elröppent, hogy hirtelen máris 2019 lett. Olyan, mintha el sem telt volna ez az egy év. Ezt mutatja a mai blog megjelenési ideje is 😀

Bizony, 2019 is elég erősen kezdődött. Általában az év eleje elég csendes szokott lenni, de most ez egy kivételes évkezdés volt. Na, de ne rohanjunk ennyire előre.

Tavaly januárban volt lehetőségem kipróbálni a Panasonic legújabb fejlesztését, a Panasonic GH5S hibrid tükör nélküli gépet, mely nagy újdonságnak számított. Korábban írtam is róla.

Ezt követően februárban ismét megrendezésre került a 2018 Békés Megyei Wedding Party, ahol minden évben az esküvői szolgáltatókat díjazzák. Kiemelt szolgáltatói oklevelet vehettem át, filmes/cinematográfus kategóriában.  Korábbi írásom a témáról.

Márciusban Nagyvárad felé vettem az irányt, egy nagyon izgalmas rendezvényre utaztam Zoli barátommal. Nagyon ajánlom minden szakmabelinek, és idén is megrendezésre kerül ez az esemény. MatchFrame Conference 2018 minden napja kőkemény szakmázás volt. Itt találkozhattam azzal az emberrel, aki miatt elkezdtem a szakmát komolyabban művelni, Philip Blommal.

Április még tartogatott egy spontán utazást, mivel a hónap utolsó napjait a Balatonon töltöttük.

 

Majd kezdetét vette az esküvői szezon, és elkészült az idei első esküvői film. Májusban Tihanyba utaztunk Zolival, és leforgattunk egy gyönyörű tihanyi esküvői filmet. Korábban írtam erről az eseményről. A pár sajnos nem szerette volna, ha kikerül az internetre, ez a személyes kérésük volt. Sajnáltam, mivel remekül sikerült és gyönyörű felvételeket készítettünk.

Egy kis spontán kiruccanást is terveztünk az esküvői szezon megtörésére. Erről egy drónfilmet is összeállítottam. Romániában jártunk, ahol szinte élesben teszteltem újonnan megvásárolt Dji Mavic Air drónomat, melyet szinte azonnal megszerettem. Ideje is volt már leváltani a régi Dji Phantom 3 standard gépet.

Most viszont ugranék egy nagyot az időben. Igaz a nyár iszonyatosan pörgős volt, és rengeteg esküvői film készült, de ezekről olvashattok a blogon, illetve megnézhetitek a filmeket a vimeo csatornámon.

Szeptemberben felvételeket készítettem a Miskolc Spartan versenyen, októberben pedig a Csabai Kolbászfesztivál rendezvényen forgattam, amiből egy promóciós filmet is készítettem.

Szeptemberben eljutottunk Olaszországba, Jesolo városába.

Időközben elindítottam a Szaktanácsadás projektemet. Sokan megkerestek szakmai tippekkel, és fényképezőgép vásárlással kapcsolatban.

 

Elkészítettem egy Showreel-t az eddigi munkáimból. Persze nagyon meg kellett válogatni, hogy mi kerüljön bele, hiszen ilyenkor a szelektálás a legnehezebb.

Ha szeretnétek látni az idei munkáimat, akkor kövessetek be Instán és Facebookon 😉error: A tartalom másolásvédelem alatt áll!