Meike 35mm f1.7 objektív teszt (Sony E)

Ha tükör nélküli aps-c szenzorral ellátott gépet használunk, felmerülhet, hogy milyen alap objektívet vásároljunk hozzá. Erre a problémára nyújtott megoldást számomra, a Meike 35mm f1.7, melyet kifejezetten tükör nélküli fényképezőkre fejlesztettek ki. A tesztelt példány Sony E bajonettel rendelkezik.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Ne felejtsük el, hogy teljesen manuális objektívről van szó, semmi elektronikai és stabilizátoros megoldással nem rendelkezik. Leginkább a videós felhasználóknak kedvezett a gyártó, mivel az írisz gyűrű akadás mentesen jár, ezzel nagy segítséget nyújt a videózás során felmerülő fényerőváltozás kiküszöbölésére. Szépen, könnyen jár, így nincs gond az átmenetekkel.

A fókusz gyűrű is hasonlóan, szépen, egyenletesen jár, nem kell sokat tekerni az élesség megtalálásához.

Forgatáskor a hátteret szépen le tudjuk választani a kis mélységélességnek köszönhetően. Ezzel a gyújtótávolsággal eléggé sok oldalú objektívet kapunk. A lencse által alkotott bokeh is remek.

Ellenfényben hajalmos a kromatikus aberrációra, mely leginkább fotóknál lehet szembetűnő. Kis mélységélességnél lágy képet és kontrasztot kapunk, mely rekeszeléssel javítható, egészen f4-ig. Az érték növelésével, f8-on már ismét lágyul a kép és veszít a részletességéből, élességéből.

A rekesztartomány f1.7-22-ig érhető el.

Amennyiben szeretnénk UV, vagy ND szűrőt használni, 49mm a szűrőmérete.

Fizikai paraméterek
Átmérő 60,5 mm
Hossz  41 mm 
Súly 176 g

Teljes mértékben fémből készült, beleértve a lencsevédő kupakokat is.

minimális fókusztávolság: 0.3m (30cm)

Nagyszerű választás lehet portrék készítéséhez, interjúzáshoz és kreatív vágóképekhez. Ár/érték arányban az egyik legjobb választás, felépítésben és képminőségben is. Hátránya talán az lehet, hogy teljesen manuális így nincs AF és stabilizátor. Én Sony a6500-on használom, mely rendelkezik szenzorstabilizátorral, így az utóbbival egyáltalán nincs problémám.

Aki még keresgél, de nincs sok pénze, annak bátran ajánlom. Egy remek választás, ha 35mm-es objektív kell aps-c vázra.error: A tartalom másolásvédelem alatt áll!