Egy hasznos eszköz bemutatása – Vakupapucs elosztó

Amikor egy zárt és viszonylag sötét helyen forgatunk bármilyen esemény dokumentálás céljából DSLR-rel, akkor sokszor felmerül az a probléma, hogy maradjon-e a külső mikrofon, és használjam inkább a kamera beépített mikrofonját (nem ajánlom), vagy feltegyek egy lámpát a vakupapucsra?

 

Vakupapucs elosztó használata

Vakupapucs elosztó használata

Legyen egy viszonylag élvezhető kép, amit a lámpa biztosít nekünk, és mondjunk le a jó minőségű hangról, vagy legyen a képünk zajos, és használjuk tovább a külső mikrofont? Egyszer – kétszer belefutunk egy ilyen helyzetbe, és akkor el kell gondolkozni, hogy mi a megoldás.

Nos a megoldás egy minimális befektetést jelent. Venni kell egy vakupapucs elosztót!

Vakupapucs elosztó használata

Vakupapucs elosztó használata

 

Ez egy nagyon hasznos, egyszerű és minőségi eszköz, ha nem akarsz rengeteg pénzt különböző kamera rigekbe fektetni.

Vakupapucs elosztó - hátulról

Vakupapucs elosztó – szemből

Mindössze 12 cm hosszú és 2,3 cm széles, súlya szinte alig van, fémből készült, és a feltűnést elkerülve fekete színű. A rajta található két vakupapucs mozgatható/forgatható a sínen az alattuk található szorítógyűrű segítségével, illetve a főszorítóval a kameránkra tehetjük a szerkezetet.

A mozgatható szorító gyűrű

A szorítógyűrű

 

Az összeszerelés gyakorlatilag nem is vesz igénybe semmennyi időt. Az eszköz által nem lesz nehezebb a kameránk, maximum a lámpa és a mikrofon súlyával kell számolnunk, ha kézből szeretnénk filmezni.

A fő szorító gyűrű

A fő szorítógyűrű és a sín

 

Ez az eszköz kb 1-2000 Ft körül mozog, köszönet a beszerzésben nyújtott segítségért DMS-nek! 🙂

Vakupapucs elosztó

Vakupapucs elosztó

 

A képek Canon 60D + Tokina 16-50 f2.8 objektívvel készültek, illetve a kisebb felbontású képek Samsung Galaxy Core Duos telefonnal (a felbontást csökkentettem).