Kastélyba költöztem

Az utóbbi időben kevés tartalommal bővült a blog, ennek oka az, hogy változások léptek az életembe, ugyanis egy olyan lehetőséget kaptam, amely nem mindennap adatik meg.

 

Gyuali Almásy kastély_Incze László (43)

A Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont felújítását követően, betekintést nyerhettem abba az épületkomplexumba, ahol a mai kornak megfelelően hihetetlen modern interaktív technika segítségével mutatják be az épületben egykor lakott főurak életének világát.

A kastély történetéről és funkciójáról bővebben olvashattok a kastély weboldalán: http://gyulaikastely.hu/

Az én szerepem pedig az, hogy folyamatos képi tartalmakkal lássam el a kastély online felületeit.

Leginkább a mozgókép világában érzem jól magam és azt szeretem igazán csinálni, de mellette, amikor lehetőségem engedi, fotózom is, hiszen nem lehet, vagy nem elég minden pillanatot videó formájában megörökíteni.

Így – visszakanyarodva a nem mindennapi lehetőséghez – a kastély fotósa és mozgóképgyártója lettem, ami nem egyszerű, hiszen a két műfajt nem igazán lehet egyszerre művelni, de szerencsére nem is kell mindig. 🙂

 

Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

A képre kattintva megtekinthetitek a kastélyról készült galériát.

Igyekszem a technika korlátain belül, a lehetőségekhez mérten a lehető legjobban elkészíteni a videókat, hogy a kastélyhoz méltó pompa és látvány elmaradhatatlan legyen.

Számos videó készült már – és még fog is. 🙂 A következő kisfilm által igazán érezhető, hogy milyen is az egykori kastély világa, az állandó kiállítás látványa, és az ezek utáni maradandó élmény hatása, hiszen nem minden nap látogatunk el egy ilyen kastélyba.

A fotóra és videóra alkalmazott eszközökről egy picit bővebben:

A videók gyártása során, kameramozgató eszközöket alkalmazok, stabilizátort és slidert. Mivel sok a sötét és szűk tér az épületben, elengedhetetlen a jó fényerő és a nagy látószög az optikák terén. Erre a célra egy Samyang 10mm f2.8 objektívet választottam, amit nem bántam meg, hiszen f2.8 blendénél is éles képet produkál. Amit tudnunk kell erről a lencséről, hogy csak crop-os gépeken használható, tehát Full frame-en nem, csak APS-C szenzorral ellátott vázakon használható, amely egy nagyon jó alternatíva a Tokina 11-16 helyett, mivel olcsóbb és a jó minőség garantált!

Gyulai kastely

Továbbá használtam fix Canon 50mm f1.8 STM objektívet és a korábban bemutatott Tokina 16-50mm f2.8 lencsét is.

A videók készítése során Canon Dslr-eket használok a kompakt méret és jó minőség érdekében, ám a kevés fénnyel néha problémáik adódnak, ez kis utómunkával kiküszöbölhető.

 

Ha tetszett amiket itt bemutattam, akkor kövessétek a Gyulai Almásy-kastély facebook oldalát, hogy naprakész információkhoz jussatok a kastéllyal kapcsolatban.

A kastély eddigi videói megtekinthetők itt.

A kastélyban fotózott események albumaiból pedig itt szemezgethettek!error: A tartalom másolásvédelem alatt áll!