matchFrame – Nagyvárad 2018

Nagyváradon rendezték meg a matchFrame Conference 2018 eseményt, ahol profi filmesektől tanulhattunk, illetve professzionális kamerákat, objektíveket, drónokat lehetett megfogdosni, kipróbálni.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Erre a rendezvényre indultunk el Zolival, annak reményében, hogy rengeteg új infót szívunk magunkba,  inspirációs közegbe csöppenve új emberekkel találkozhassunk, és tapasztalatot cseréljünk.

Az időjárás nem volt a legjobb, ugyanis szakadt az eső szerda hajnalban, ami egész nap kitartott, de ez sem állíthatott meg minket abban, hogy elmenjünk a rendezvényre.

Megérkezve láttuk, hogy a Nagyváradi neológ zsinagóga egy gyönyörűen rendbe tett épület, mely tökéletesen alkalmas konferenciák és egyéb események lebonyolítására. Beérkezve az épületbe, miután megkaptuk az ajándékcsomagunkat, azonnal meg lehetett nézni az összes standot. Csak, hogy párat említsünk a RED, Sony, DJI, és különféle kiegészítőket, kamerákat forgalmazó áruházak pakolták ki a portékáikat. Mindenhol készségesen álltak rendelkezésünkre, és bőséges infókkal láttak el minket.

A köszöntő után a Sony tartott egy előadást, majd Nick Driftwood beszélt nekünk a HDR filmezésről, és annak jövőéről. Majd egy kiadós ebéddel vendégeltek meg minket, és ezután Stuart McBratney tartott előadást, aki komoly reklámfilmes háttérrel rendelkezik. Ezt követően Philip Bloom vette át a “pódiumot” egészen este 7-ig. Nagyon érdekes és tanulságos, inspirációs előadások voltak, melyeket töményen kaptunk egész nap az arcunkba. A szervező csapat nagyon jófej volt, ugyanis az egész rendezvény alatt magyar tolmácsot biztosítottak nekünk! Köszönjük utólag is!! Majd ezek után kaptunk egy kiadós vacsorát és átbeszéltük az eddig látottakat/hallottakat, majd nyugovóra tértünk.

A második nap reggelén már jóval szebb idő köszöntött minket, amely azért is jó, mert Nick Driftwood tudta nekünk demonstrálni a HDR filmezés előnyeit. Természetesen az előadóteremben mutatott egy rakás referencia anyagot, majd mindezt bemutatta nekünk élőben is.

Az ebéd után Studinger András tartott előadást az esküvői filmezésről. Én nem ismertem a munkásságát, viszont itt elég sok időt töltöttünk vele, és rengeteg hasznos információt szívtam magamba, hogy megkönnyítsem a munkáimat, melyek idén is várnak rám szép számmal, szerencsére. 🙂

Ezután Dominik Deras mesélt nekünk a color gradeing-ről, hogy hogyan érik el a filmek nyersanyagai a végső színvilágukat. Nagyon összetett munka, és Ő valóban ért is hozzá, ugyanis élőben mutatta nekünk lépésről-lépésre, mit és miért csinál.

A harmadik napon a kávé elfogyasztása után egy Canon Moment, azaz Canon előadáson találtuk magunkat, megismerkedve a Canon újabb fejlesztéseivel… Ezután már a DJI felé vetettük figyelmünket, én különösen a Mavic Air irányába, mely alig egy hónapja jelent meg. Mindenképpen ki akartam próbálni. Hiába volt nagy és erős szél, elég jól vette az akadályokat. A város közepén, ahol sok jel zavarhatja a kapcsolatot, 120-130m távolságban kezdett szaggatni az élőkép, de az sem vészesen.

Köszönet a Droneshop.ro-nak a teljes körű tájékoztatásért, és a jófejségért, mivel mindent ki lehetett próbálni és részletes információt kaphattunk mindezekről.

Gyakorlatilag iszonyatosan töményen kaptuk az infókat a három nap alatt, és szinte mindent ki is próbáltam, ami engem érdekelt, így vehettem kézbe egy Red Helium 8K kamerát is, amit a nakedpixel.ro -tól lehet bérelni. Rengeteg új élménnyel és tudással gazdagodtam, köszönöm a lehetőséget, hogy ott lehettem! Bízom benne, hogy jövőre is megrendezésre kerül a rendezvény, ahol ismét személyesen további élményekkel és tudással gazdagodhatok. 😉

Addig is kövessetek instagramon is, hogy láthassátok hogyan telnek mindennapjaim.error: A tartalom másolásvédelem alatt áll!