DJI NewPilot Experience – drónok és kamera stabilizátorok

Részt vettem egy nagyon hasznos eseményen a DJI NewPilot Experience-en, ahol lehetőség volt arra, hogy kipróbálhassuk a DJI termékeit , ezen belül is a drónokat és a professzionális kamera stabilizátorokat.

Budapest tömegközlekedésének köszönhetően sikerült lekésnem az esemény első 20 percét, így a stabilizátorokról tartott elméleti részt nem sikerült meghallgatnom, viszont a drónokról szóló részt végig hallgattam, ahol a termékek használatáról és a DJI GO alkalmazás megismeréséről volt szó. Ez a rész leginkább a legújabb drónokat mutatta be ( DJI Mavic pro és Phantom 4 pro-t).

Ezután a jelenlegi és a majdani jogszabályokról beszélgettünk, elég hosszan és részletesen, a kérdéseket a Pharma flight (a légiközlekedést támogató kutató, oktató és szolgáltató központ) valamint a DOE (A Drónpilóták Országos Egyesülete) szakembereinek tehettük fel.

Ezek után bedobtunk egy kiváló ebédet, a Holiday Beach hotel jóvoltából és következett a mindenki által várva várt gyakorlati rész, ahol minden terméket ki lehetett próbálni.

Én a DJI Ronin M és MX-el kezdtem, ezekre egy Nikon D750 DSLR volt ráaplikálva és az ott készült felvételeket haza is hoztam. A fényképezőn egy Nikon 50mm lencse helyezkedett el, amely kissé megnehezítette a felvételek készítését a szűk látószög miatt, de így is nagyon jó képeket lehetett készíteni. A fókusz manuálisan állítható, de erre nem volt lehetőség a felvétel készítése közben. A Nikon az egyik támogatója volt az eseménynek egyébként.

Hamar megállapítottam, hogy ezek az eszközök nem az én munkáimhoz valók, ugyanis nagyon nagyok és nehezek, sok időt igényelnek a beállításuk, az én munkáim során inkább gyorsan kell dolgozni, mivel leginkább eseményeket rögzítek, ezek az eszközök inkább, film, reklámfilm és klipek készítésénél nagyon jók, ahol több idő van egy-egy jelenet megrendezésére. Nekem továbbra is jó lesz az egykezes stabi 😀

A tesztvideó, amit az eseményen készítettem megtekinthető – (megjegyezném, az én Ronin-omon nem volt külön kijelző, így sokszor vakon nyomtam a felvételt)

Majd lehetőség volt a DJI Phantom 4 pro és a Mavic pro kipróbálására, de mivel nagyon sokan voltak ezen az eseményen, így nem volt túl sok idő erre, viszont aki vásárlás előtt áll és ezeket a termékeket szeretné megvenni, nagyon tudom ajánlani, mivel egyre intelligensebbek és megkönnyítik a felhasználók munkáját!

A Mavic-et pedig különösen ajánlom mindenkinek, az új dróntörvény miatt is és mivel nagyon kicsi és könnyű eszközről van szó, amelyben nagy tudás rejlik, bárhová magunkkal vihetjük. A képminőség is teljesen megfelelő, akár esküvői vagy image filmek készítésére szeretnénk használni. Ha sokat utazunk, akkor ez a lehető legjobb drón, hogy mindig velünk legyen.

 A helyszínen lehetőség volt használni a Phantom, MavicPro, M600, Ronin és Osmo sorozat darabjait, a termékeket a MyActioncam biztosította.

A teljes galériát a Facebook oldalamon megnézhetitek.

 Illetve követhettek Instagram-on iserror: A tartalom másolásvédelem alatt áll!